Válaszd ki az autódat
Autó kiválasztása a listáról
Keresés

Schmiedmann history and company profile

FORDÍTÁS ALATT

 

 

Schmiedmann történelem és a vállalat profilja.

 

Alapítva 1996-ban Dániában akkori CM Import I / S néven.

A társaság szilárd háttérrel és mély szenvedéllyel a BMW iránt jött létre, valamint  remény, hogy a hobbi egy sikeres karrierré válik.

Kezdetben a vállalat az alapítók szabadidejében fut, egy szerény 100 négyzetméteres telephelyen. Ebben az időben csak értékesítés és használt alkatrészekkel való kereskedés. Nem volt más alkalmazottja, mint a tulajdonos Christian Jacobsen (akkor 25), aki autószerelőként dolgozott és Martin Thorup Andresen (akkor 23), aki üzletvitelt tanult a Sonderborgi Egyetemen. A társaság megalakult,  CM Import néven.

Az üzleti koncepció a kezdetektől fogva az volt: "Dániában a legalacsonyabb árú BMW alkatrészek." Ez a koncepció, gyorsan sikeres lett a vásárlók körében azért, mert kompromisszumok nélküli magas szintű szolgáltatást és minőséget nyújtottak.

1998

Fejlesztési valamint a munkaterhelés olyannyira nőtt, hogy Christian Jacobsen  otthagyta a munkáját és teljes munkaidőben dolgozott a cégnél. Röviddel azután, Martin Thorup Andresen befejezte tanulmányait és ő is kezdett a teljes munkaidőben dolgozni a cégnél. Úgy döntöttek, hogy befektetnek weblap készítésre, az üzlet nagyot fejlődött innen. Csak 6 hónappal később mikor már Christian és Martin teljes munkaidőben dolgoztak, akkor vették fel az első szerelőt. Erre az időre az alkatrész eladások kiegészítették a műhelyt, ahol kizárólag csak a  BMW jáművek szerelése és az alkatrészek beszerelése történt.

1998/99

A CM Import ebben az időben már 2 szerelőt foglalkoztatott magukon kívül. Emellett a helységek is bővültek 300 négyzetméteres területre, ami megoszlik raktárra, irodára és műhelyre.

2000

 CM Import most 8 embert foglalkoztat plusz a tulajdonosok. Kb 500 nlgyzetméteres hely bővült műhellyel, újrahasznosító részleggel, csomagoló részleggel, raktárral és irodával. A választék most bővült új/használt kiegészítőkkel. Műhely javításra és beszerelésre. A szlogenünk lett a ”CM Import ahol a BMW tulajdonosok egyhelyen tudnak mindent vásárolni” A szlogen, mely esetében nyomonkövethetik programjainkat és alacsony árainkat.

2001

CM Import úgy dönt, hogy megvásárolja konkurens céget Cartech Odense on Fynt. Szintén ebben az időben döntés született, hogy változtassuk meg a cég nevét a "BMW-specialist" névre mind az Odensei és a Nordborgi ág. A változtatás után az egyesített műhely, raktár és bemutató terem 550 négyzetméter eggyütes területe 1000 négyzetméterre nőtt.

Ár garanciája

Ez volt az az év, amikor a BMW specialist úgy döntött, hogy hozzon létre egy üzleti koncepciót ami kezdetek óta jelen volt a cégnél. A garancia „ Garantáljuk, hogy ön megkapja a BMW alkatrészeket/ kiegészítőket/ javítást az ország legalacsonyabb árakat, figyelembe véve a minőséget.”

Nordborg Részleg

Úgy döntöttek, hogy a Nordborgi részleg kombinálva fog működni, használt és új alkatrészek forgalmazásával. Elég nagy a kínálat olyan 150- 200 sérült autó van. Ekkor még 8 alkalmazottat foglalkoztatott Nordborgi részleg. Legtöbb alkatrész postai úton kerül eladásra, vagy ott is beszerelik a műhelyben.

Odense Részleg

Az Odensei áruház kizárólag új alkatrészek és tartozékok forgalmazásával és szerelésével foglalkozik, egy jól felszerelet műhelyben. Beleértve az összes szökséges speciális eszközöket amiket a BMW  szerelés igényel. Ekkor Odense 5 főt alkalmazott. Azóta az Odensei áruház a központi raktár a fő beszerzési osztály és az üzletfejlesztési osztály az egész Schmiedmann nevében.

Norvég Részleg

2001 volt az az év, mikor megnőtt nagyon a kereslet alkatrészekre Norvégiában és úgy döntött a Dán részleg, hogy  létre hoz egy Franchise válallatot. A franchise tulajdonosa korábban egy szerviz igazgatója volt BMW Norvégiánál, aki meglátta a lehetőséget az üzletben.

Dánia legnagyobb BMW alkatrészes webáruházát csinálta meg 2001 -ben, a marketingre fordítottak mindent ebben az évben. A weboldal kezdett a Skandináv térségben az egyik legnépszerűbb és legtöbbet látogattott oldallá válni a BMW alkatrészek körében, www.bmwspecialisten.dk mai néven www.schmiedmann.com. Továbbá ez volt az az év amikor már az onlie shop kezdett hódítani.

 

2002-es év

Egy személyzet nélküli csomagküldő ágazatot hoztak létre Schmiedmann GmbH Flensburg néven, ahol a megrendeléseket küldték szerte Németországba. Ma ez az ág Mr. Dirk Tepel alá tartozik, aki korábban raktárvezető a BMW Albert Bauernél Flensburgban.

2003-as év

Ez volt az az év, amikor az Nordborg ágazati jelentősen bővült. Az egyesített belső tér bővült 1000 négyzetméterre, amely összesen 1500 négyzetméter lett, és a külső tároló bővült 8000 négyzetméterre. Az Odense ágazati is kibővítette kombinált belsejének területét 500-1000 négyzetméterre. 2003 volt az az év, mikor vita volt a BMW AG Münchennel úgy döntöttünk, hogy megváltoztatjuk a vállalat nevét BMW specialist-ról Schmiedmann-ra.

2004-es év

2004-ben Scmiedmann bővült, a régóta várt ágazat Koppenhágában létrejött. A norvég ágazat is bővült 200 négyzetméterre. Szintén az új dinamikus honlapunk 3 nyelven működött már dán / angol / német nyelven, ügyfeleinek a lehetőséget is megadtuk, a kártyás vásárlásokra.

2008-as év

Schmiedmann nyitott egy új franchise ágazatot Svédországban május 1-jén. Úgy indult, és még mindig a tulajdonos Mr. Viktor Örtegren. Kungsbackában nyitottak üzletet, amely 20 km-re délre található Göteborgtól, egyidejűleg megnyitják a weboldalt www.Schmiedmann.se néven és értékesítik a BMW alkatrészeket a svéd piacon.

Schmiedmann Baltic székhelye Lettországban van. Ez az ág  kezeli a BMW alkatrészeket és tartozékokat az ügyfelek számára a balti államokban, Észtország, Lettország és Litvániában. Az ágazat indult és még mindig fut a két alapító partnerrel Vladimir Komendantov és Roman Serdjuk által, akik  önálló vállalkozók az építőiparban.

Schmiedmann Nordborg bővíti további 2000 négyzetméterre a területet, így még több hely lett a sérült BMW  járművek tárolására.

 

2008-as év állapota:

- 3 Danish ág

- 4 Nemzetközi ág (több fejlesztés alatt)

Összesen 45 alkalmazott munkavállaló a Schmiedmann csoportban.

 

Nemzetközi eladás.:

BMW alkatrészek értékesítése az egész világ területére létrejött.  A legtöbb megrendelés Norvégia / Svédország / Németország / Finnország / Feröer-szigetek és Amerikában történik. A dán piac képviseli továbbra is a legnagyobb forgalmat és értékesítést.

Növekedés:

Mivel az alapításától az éves növekedés forgalma átlagosan 40%-kal nől évente.

2009-es év

Ebben az évben a döntés született, hogy bezárjuk a koppenhágai ágat, amely egy franchise, a telephely Greveben található. Annak ellenére, hogy forgalma mintegy 12.000.000 DKK + adók, ha a ágazatok között ekkor ez volt a legmagasabb, a franchise tulajdonos rossz pénzügyi döntéseket hozzott és képtelen volt folytatni. A telephelyet ezután bezártuk és értékesítettük.

2010-es év

Schmiedmann Norvégiánál megváltoztak a tulajdonosok. Az akkori elnöke és korábbi elnöke a BMW Club Norvégia vette át. Schmiedmann Norvégia áthelyezte az ágazatot  Osloba.

Schmiedmann Finnország frienchise jött létre 2010-ben, a mai napig a tulajdonos Toni Kärkkäinen aki korábban egy BMW szaküzletet vezetett, de látni az előnyöket a Schmiedmann nevében.

2010 volt az az év, hogy jött a gazdasági válság Dániában, Európában és a Koppenhágai ágat bezártuk, az elején nem volt lenyűgöző a forgalma. Egy űlést követően a Schmiedmann Dánia elhatározta hogy a jövőbeli növekedés reményében átültetik nemzetközi piacra. Az évek során sokat dolgoztunk az oldal fordításában ami 19.000 különböző BMW alkatrészt, terméket jelent, mind Angol és Német nyelven a nemzetközi versenyképesség érdekében. Emellett elkezdtünk saját Schmiedmann termékek forgalmazását is, ez még nagyobb előrejutást jelent a nemzetközi piacon.

Egy drága nemzetközi reklámkampány indult, és érezhető volt azonnal. Nyilvánvaló volt, hogy a beruházás egy nagyon bölcs döntés volt és meghozta a gyümölcsét  nagyon gyorsan.

2011-es év

A nemzetközi áttörés valósággá vált.

Egy Schmiedmann Holland franchise jött létre. A tulajdonosa és üzemeltetője a Kenneth Olsson és Martijn Schoenmakers, aki korábban egy BMW-re szakosodott céget vezetett, és látta a lehetőségeket a Schmiedmann csoport tagja ként.

Magyarországon is létrejött a franchise. Vezetője Müller Béla, aki nek ipari cége van, leginább gyártósorok, szivattyúk, italipari gépekkel foglalkozik.

2011-es állapot:

- 2 Dán ág

- 7 Nemzetközi ág (több fejlesztés alatt)

Most már összesen 63 alkalmazott dolgozik a Schmiedmann csoportban.

Nemzetközi eladók.:

BMW alkatrészek és tartozékok  értékesítése szerte a világon.

A növekedés lenyűgöző 53,5% volt 2011-ben.

Thank you for visiting
Schmiedmann!
We noticed you are from...

United States United States